Kinderopvang en scholen

Samen gaan we voor een gezond binnenklimaat voor onze kinderen!

De Ventilatiemeester zorgt dat het systeem optimaal functioneert. In de media is er regelmatig ophef over het binnenklimaat in scholen en kinderdagverblijven, hierbij wordt vaak genoemd dat de systemen niet deugen, maar onze ervaring is dat er vaak met kleine aanpassingen en goed onderhoud er veel problemen opgelost kunnen worden.

Alle bestaande kinderdagverblijven dienen vanaf 1 april 2017 de luchtkwaliteit en ventilatie op orde te hebben. In het Bouwbesluit van 2012 worden nieuwe eisen aangegeven, wat inhoud dat er gecontroleerd gaat worden op de ventilatiecapaciteit en CO2-waarden in de kinderdagverblijven. Deze CO2-waarde moet worden gemeten met een CO2 meter. Waarom? Bij een te hoge CO2 waarde kunnen klachten zoals hoofdpijn, slaperigheid en concentratieverlies ontstaan. Ook is het voor de gezondheid niet bevorderlijk, vooral bij mensen met astma of allergie├źn. Deze waarde moet volgens de nieuwe regels onder de 1000 ppm blijven. Daarnaast moet er ook een ventilatiesysteem aanwezig zijn dat er voor zorgt dat er 3,44 liter per seconde per persoon geventileerd wordt.

Naast het meten van CO2 is onderhoud van het ventilatiesysteem een belangrijk speerpunt geworden in de wetgeving. Een kinderdagverblijf moet aan kunnen tonen welk en wanneer er onderhoud wordt verricht.

Onderhoud richten zich in het verleden vooral op nakijken van de draaiende delen en roosters van het ventilatiesysteem. Door de huidige wetgeving komen nu ook de kanalen die het transport van lucht door het gebouw verzorgen meer in beeld.

De Ventilatiemeester zorgt voor een schoon en optimaal functionerend ventilatiesysteem.

Maak gerust een vrijblijvende afspraak om kennis te maken met de expertise van De Ventilatiemeester.

Aanvragen

Wilt u meer informatie over wat wij u kunnen bieden?

Meer informatie Offerte Bel mij terug

Waarom kiezen voor de Ventilatiemeester?

Kwaliteit en vakmanschap

De Ventilatiemeester is al 13 jaar een begrip in het reinigen en onderhouden van ventilatiesystemen.

Specialist in brandschade

Bij brandschade reinigen we de luchtkanalen en reconditioneren we de installatie grondig en vakkundig.

Landelijk actief

Onze Ventilatiemeesters zijn door heel Nederland inzetbaar.