Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Particulier

Ook in woonhuizen is er vaak sprake van een ventilatiesysteem. Maar niet iedereen weet dat het onderhoud en de hygiëne in het ventilatiesysteem invloed heeft op de gezondheid van de mensen die in een huis verblijven. Het is dus belangrijk om regelmatig het ventilatiesysteem te laten reinigen en onderhouden. Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen, mocht u een aanvraag indienen dan zouden wij graag weten wat voor systeem u hebt.  

WTW-systeem

De afkorting WTW staat voor Warmte Terugwin en is een manier van ventileren waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij WTW-ventilatie wordt de gebruikte, warme lucht eenvoudig afgevoerd en wordt de warmte hiervan overgebracht naar de verse, koude lucht die door het ventilatiesysteem naar binnen het huis in stroomt. Een WTW-unit houdt de luchtstromen in je woning in balans, waardoor dit ook wel balansventilatie wordt genoemd. Net als bij een mechanische ventilator voert het WTW-systeem vervuilde lucht af, maar voert daarnaast ook verse lucht aan. De warmte van de vervuilde lucht wordt door de warmtewisselaar overgedragen aan de verse buitenlucht. De uitgaande en inkomende luchtstromen komen hierbij niet met elkaar in aanraking.

Heteluchtverwarming-systeem

Luchtverwarming is, zoals de naam al zegt, het met warme lucht verwarmen van het huis. De warme lucht komt via luchtkanaal verdeelsysteem uit roosters in de vloer of de wand.

Mechanische ventilatie

Een mechanisch ventilatie systeem voert de vervuilde lucht af via luchtkanalen in de keuken, de badkamer en het toilet etc. Een regelknop of schakelaar met twee of drie standen regelt de hoeveelheid lucht die wordt afgezogen. De aanvoer van frisse lucht gebeurt via ventilatieroosters en/of ramen met een ventilatiestand.

FAQ

Meest gevraagde vragen

Over het algemeen wordt aangeraden om een MV met kanalen om de 4 á 5 jaar te laten reinigen, bij een WTW jaarlijks onderhoud aan de unit en om de 4 jaar de kanalen en als laatste de (toevoer) kanalen van een HLV om de 4 jaar om een gezond binnenklimaat te bevorderen.

Dit zijn algemene richtlijnen het kan dus zijn dat een reiniging al eerder nodig is.

Wanneer de luchtkwaliteit slecht is kan je gezondheidsklachten zoals benauwdheid, hoesten, concentratiestoornissen, vermoeidheid, hoofdpijn, infecties aan luchtwegen en zelfs hart- en vaatziekten ervaren.

Dit hangt natuurlijk af van verschillende factoren, maar gemiddeld doen we over een:

MV gemiddeld 2 uur

WTW gemiddeld 4 uur

HLV gemiddeld 5 uur

We zullen enkele dagen nadat we de reiniging en onderhoud hebben uitgevoerd een factuur versturen welke binnen 8 dagen betaald dient te worden.

Ja zekers, om een passende korting te geven horen we graag om hoeveel huizen het gaat en om wat voor ventilatiesystemen. 

Wij hanteren korte tot geen wachttijden. Wanneer u akkoord geeft streven wij ernaar om deze binnen 2 tot 4 weken in te plannen.

Offerte aanvragen?

Dat kan via het contactformulier!